Ikigai bij zingevings- en loopbaanvragen

Ben je al een tijd loopbaan-, reïntegratie- of lifecoach en help je mensen met zingevings- en loopbaanvragen? Zet jij je met hart en ziel in zodat zij het leven creëren met werk dat echt bij hen past, waar ze blij van worden en waar zij energie van krijgen?

Word Ikigai coach en onderscheid je van de rest!

Ik train jou de komende maanden tot professionele Ikigai coach! Zodat je de Ikigai wijsheden en het Ikigai model op de juiste momenten inzet en mensen echt verder helpt met zingeving- en loopbaanvragen. Ik leer je op een luchtige en speelse manier Ikigai toe te passen. Daarbij onderscheid je je van alle andere coaches, omdat Ikigai nieuw is en aantrekkelijk. Het is een begrip geworden waar mensen op zoeken. Je krijgt als Ikigai coach een speciale banner voor op jouw site.

Gun jij het iedereen om

te weten wat zijn/haar drijfveren zijn en waar zij voor uit bed komen? Gun jij hen een zinvolle dag te hebben en daardoor alleen al veel fijne uren per week te hebben? Als Ikigai coach kun jij hen bewust maken voor de waarden waar zij voor staan en welke levenshoudingen en keuzes daarbij helpen. In deze cursus ontdek jij natuurlijk ook jouw eigen Ikigai!

Herken je deze vragen van coachees?

Wat wil ik nou echt?

Hoe weet ik wat echt bij me past?

Ik stel dingen uit die ik naast mijn werk ook leuk vindt

Ik overweeg een nieuwe stap qua werk, maar weet niet wat?

Hoe krijg ik meer balans tussen werk, privé en mijn lijf?

Hoe krijg ik weer meer energie?

Wat wil ik met mijn toekomst?

Voor wie is dit programma?

Dit coachprogramma tot Ikigai coach is speciaal voor coaches die zichzelf en anderen graag helpen met zingevingsvragen en anderen de kunst willen leren om in het moment te leven en goed voor zichzelf te zorgen. Jij helpt hen om hun eigen Ikigai oftewel purpose of life te ontdekken. Daarbij ben jij zelf gefascineerd door Ikigai. Misschien heb je het boek gelezen of wilt dat nog doen. Het programma is ook voor jou persoonlijk interessant. Je ontdekt je eigen Ikigai en doorloopt stappen die je straks zult doorgeven als Ikigai coach. Wanneer jij weet waarin jouw eigen unieke bijdrage zit, maak ook jij makkelijker keuzes voor je werk en privé. Het leven wordt lichter en leuker.

Ikigai voor meer energie, balans en vervulling

Tijdens het programma tot Ikigai coach belicht ik om de week twee Ikigai wijsheden en leer je oefeningen die je kunt doen met jouw coachees. In deze online live sessies zoomen we in op vraagstukken van klanten gekoppeld aan hoe je die vanuit Ikigai kunt benaderen. Hoe ga je om met bijvoorbeeld het gevoel ‘Is dit het nou?’ ‘Wat vind ík nou eigenlijk leuk om te doen? Of Ik verzet elke dag bergen werk, maar heb aan het einde dag geen energie voor mezelf meer over en plof uitgeput op de bank?

Veel mensen hebben vragen over zingeving en willen zich van betekenis voelen op hun werk, met hun eigen bedrijf of in het leven in het algemeen. Hoe stimuleer jij als Ikigai coach voor meer ontspanning en vervulling op hun dag?

In dit programma tot Ikigai coach:

 • ontdek je jouw eigen Ikigai, je purpose of life
 • help jij mensen keuzes maken voor zichzelf
 • hervinden zij hun geduld en positiviteit
 • leven zij gezonder
 • krijgen zij meer energie en plezier
 • ontdekken jouw coachees waardoor zij zich van betekenis voelen
 • leer je diverse manier om hen te leren ontspannen op hun drukke werkdag
 • worden zij veerkrachtiger
 • ervaren zij vaker flow
 • trekken zij leukere opdrachten en/of klanten aan
 • ontwikkelen zij aandacht voor het hier en NU

1.

Ontdek jouw Ikigai

Met elke deelnemende heb ik voorafgaand of tijdens de duur van het programma een persoonlijk 1-op-1 Ikigai gesprek om jouw eigen Ikigai oftewel purpose of life te ontdekken. Voorafgaand ontvang je een huiswerkopdracht. Tijdens onze live wandeling in de natuur, op mijn gave werkplek aan het Vondelpark of online (als het door corona niet anders kan) ontrafelen we jouw unieke Ikigai. Zo krijg je focus en houvast bij het maken van keuzes voor privé en je werk én trek je aan waar jij naar verlangt. Ik gun het jou zo om ook jouw Ikigai te ontdekken!

Tijd om in te checken bij jezelf
 Om te voelen hoe het echt met je gaat

Ruimte om stil te staan bij wat echt belangrijk voor je is
Ontspanning een reset voor lichaam en geest
Nieuwe energie en inspiratie

Ikigai brengt je dichter bij je intuïtie en innerlijk geweten
Brenda Serrée – Ikigai spreker en coach

2.

Wat gaan we doen?

Gedurende 3 maanden is er om de week, dus elke veertien dagen, een interactieve masterclass, even een uur voor jezelf. Je doet inspiratie voor jezelf en krijgt ideeën en tools voor jouw coachingssessies. We hebben 6 online masterclasses (waaronder 1 Shinrin yoku bosbad en 1 over de Ikigai kaarten) en 1 individueel Ontdek je Ikigai gesprek. Ik deel met jou hoe ik de Ikigai coachingssessies met cliënten opbouw. Ik deel ook het oefenmateriaal dat ik mijn coachees stuur. In de interactieve groepssessies doe je spelenderwijs inspiratie, rust en inzichten op. In de chat kun je ook vragen stellen en geïnspireerd worden door de andere deelnemers. Dit coachprogramma gaat natuurlijk ook om jouw persoonlijke en spirituele groei en je zet stappen naar meer energie, plezier en vervulling.

3.

Shinrin yoku bosbad

Een van de groepssessies is buiten en doen we een shrinrin yoku ervaring in de natuur. Deze Ikigai bijeenkomst is een heerlijk moment voor jezelf, om je op te laden en om te reflecteren. De omgeving nodigt je uit om op onderzoek te gaan naar de verbinding met jezelf, een ander en de natuur. Je geeft al je zintuigen de ruimte om onder te dompelen in de natuur en jezelf. Dit kun je ook inzetten tijdens jouw eigen coaching. Locatie volgt.

Wat zeggen anderen?

Elk mens is uniek en een inspiratiebron, daarvan ben ik overtuigd. Niemand past in één hokje en iedereen heeft andere behoeften. Waar de één wordt uitgedaagd om privé grenzen te stellen en beter voor zichzelf te zorgen, spelen bij de ander misschien keuzes omtrent werk of vriendschap. Met de geheimen van Ikigai en mijn unieke coachingsprogramma ontwikkelt iedereen zich precies op die manier die nodig is in deze fase van het leven.

Je leert ook van elkaar, juist omdat je verschillend bent. Maar je zult ook dingen in elkaar herkennen. Lees hieronder wat mijn coachees Tim en Annemiek over Ikigai vertellen.

Annemiek
Annemiek

“Met jouw coaching heb ik leren luisteren naar mezelf. Want ik stelde steeds uit naar het moment dat de kinderen uit huis zouden zijn. Maar waarom eigenlijk? Ik wist dat ik het niet langer vol zou houden. Nu heb ik inzicht in wat mij voedt en mijn energie hoog houdt. Ik heb al wat stappen gezet en voel me meer ontspannen en blijer.”

Tim
Tim

“Toen ik mijn eigen Ikigai wist, was het veel makkelijker om keuzes te maken. Ik heb er een heel gaaf filmproject door aangetrokken. Ben blij met wat ik door Ikigai weet en hoe het mijn manier van leven en werken heeft veranderd.”

Praktische informatie bij het Ikigai programma

Wanneer: 

Om de week op vrijdag om 10.00 uur (m.u.v. meivakantie) zijn de verdiepende masterclasses van ongeveer 90 minuten over Ikigai in de vorm van livestream groepssessies.

Start:

Vrijdag 8 april 2022 om 10.00 uur

Vrijdag 22 april om 10.00 uur

Vrijdag 13 mei om 10.00 uur

in periode na 13 mei plan je jouw individuele Ikigai sessie met mij in, link ontvang je nog

Vrijdag 27 mei om 10.00 uur

Vrijdag 10 juni om 10.00 uur

Vrijdag 24 juni om 10.00 – 12.30 uur Shinrin yoku (reserveer 2,5 uur + reistijd naar Haarlem)

Tipje van de sluier :-): 

Elke sessie staat een inspirerend Ikigai geheim centraal met theorie, voorbeelden, oefeningen, meditatie, uitwisselen en vragen stellen.

Hoe: 

5 groepssessies via Zoom incl. masterclass Ikigai kaartenset

1 live buitensessie in de natuur omgeving Haarlem

1 live Ontdek je Ikigai-gesprek met mij 

Huiswerk:

Je ontvangt tussendoor opdrachten en reminders. Deze kun je ook met jouw coachees inzetten.


Alles in een Japans jasje van Ikigai: 

Bonus:

Ikigai kaartenset

Je ontvangt per post een set Ikigai kaarten die je tijdens coachingssessies kunt gebruiken. In de online Masterclass die we doen leg ik uit hoe je deze goed en spelenderwijs inzet. De kaarten zijn door mijzelf bedacht en ontworpen, uniek dus! Waarde €97.

Je krijgt inzicht in de zaken die voor jou(w coachee) essentieel zijn om de eigen Ikigai te ontdekken en meer energie, plezier en vervulling te ervaren. Je (coachee) krijgt inzicht in hoe je om kunt gaan met alle input en afleiding die er continu is. Daarnaast weet je (coachee) hoe je kunt zorgen voor ontspanning tijdens je drukke (werk)dag met online meetings en dingen die op je actielijst staan. Je (coachee) krijgt inzicht in hoe je je meer van betekenis kunt voelen en een bijdrage aan de wereld bent. Je (coachee) krijgt inzicht in waar je naar verlangt op persoonlijk en werkgebied en hoe je daar stappen in kunt zetten. En dat alles in een Japans jasje van Ikigai.

Het leukste coachprogramma dat er is!

Even bellen?

Wil je even overleggen? Bel mij op 06 28425558 en dan bespreken we samen of het Ikigai programma passend is voor jou.

Wie ben ik?

Het leven kleuren en daar anderen mee helpen, is mijn Ikigai. Al 17 jaar werk ik op het kleurrijke gebied van personal branding. Ook branding heeft bij mij altijd als startpunt wie je bent en wat je purpose is.

Ik ben Brenda Serrée, Ikigai spreker en coach.​ Ik prijs mij gelukkig met ons huis in de creatieve Cremerbuurt in Amsterdam, mijn man Raoul en onze drie kinderen die op de middelbare school zitten.​ Na een pittige auto-immuunziekte kwam Ikigai op mijn pad. Deze geheimen gaven mij precies wat ik nodig had om beter voor mijzelf te zorgen waardoor ik mij nu enthousiast, energieker en vervuld voel.

Als gecertificeerd DISC trainer heb ik veel ervaring met persoonlijke analyses, maar daarbij heb ik veel coachings gevolgd bij internationale en Nederlandse topcoaches en zet ik mijn levenservaring in bij individuele en groepscoaching. Ik ben gecertificeerd coach voor de NOBCO.

Wekelijks spreek ik bij organisaties over Ikigai. Voor mijn Ikigai podcast interview ik (bekende) mensen als presentatrice Irene Moors met een heldere Ikigai, omdat zij ons kunnen inspireren met hoe zij in het leven staan.

Ik voel diep dat ik dit door te geven heb. Het is mij een eer om jou te begeleiden om ook jouw Ikigai te ontdekken en Ikigai coach te worden.​ Zullen we samen de wereld een beetje mooier kleuren?

Bonus

De eerste 3 aanmeldingen ontvangen een prachtige Ikigai muismat ter waarde van 10 euro cadeau, een dagelijkse reminder om alles uit jouw leven te halen. Wees snel!

Ben je klaar om Ikigai coach te worden?

Er verschenen interviews met mij in magazines, dagbladen en op tv:

Loading