Herken je dit?

  • Hebben je leerlingen, studenten of coachees steeds vaker behoefte hebben aan begeleiding bij het maken van (studie/loopbaan)keuzen?
  • Wil je hen op een prettige, speelse manier helpen om hun passies en talenten te ontdekken?
  • Merk je dat er geen goede methoden of tools voorhanden zijn voor vmbo, mbo of hbo onderwijs?

Word een Meester in studieloopbaanadvies en ontdek de Kracht van Ikigai!

Ben je een mentor, docent, studiekeuze- of loopbaanadviseur en op zoek naar nieuwe manieren om je expertise uit te breiden en meer impact te hebben op het leven van de studenten? Dan is deze Ikigai Masterclass speciaal voor jou. In deze live training ontdek je hoe je de kracht van Ikigai kunt integreren in werk en studenten kunt begeleiden naar een betekenisvolle en vervullende school- en werkcarrière. Lees verder en ontdek waarom deze masterclass een niet te missen kans is voor mentoren & studiekeuze- en loopbaanadviseurs.

Wat is Ikigai?

Ikigai is een Japans leefstijlconcept dat verwijst naar “een reden van bestaan” of “een reden om ‘s ochtends op te staan”. Het combineert vier elementen: passie, missie, roeping en beroep. Het idee is dat wanneer je deze vier aspecten kunt integreren in je leven en werk, je een gevoel van diepe voldoening en vervulling kunt ervaren. Ikigai gaat niet alleen over het vinden van een baan, maar ook over het vinden van betekenis en zingeving in alles wat je doet.

Ikigai en Studenten:

Voor studenten is het ontdekken van hun Ikigai van cruciaal belang, omdat het hen helpt richting te geven aan hun loopbaankeuzen en zij hun potentieel optimaal benutten.

Wat je leert is om met studenten op een ontspannen manier en spelenderwijs dingen te verkennen als “Waar ben ik gepassioneerd over?”, “Wat zijn mijn sterke punten?” en “Welke problemen in de wereld wil ik graag helpen oplossen?”. Door diep in zichzelf te graven, kunnen ze hun persoonlijke waarden en interesses ontdekken. En jij helpt hen daarbij, want alleen komen zij niet ver genoeg.

Tevens help je hen met het stellen van korte- en langetermijndoelen gebaseerd op de uitkomsten van de persoonlijke analyase via de Ikigai methode.

Brenda Serrée is de gever van deze Ikigai masterclass. Zij is Ikigai expert en eerstegraads docent. Zij geeft Ikigai masterclasses op scholen en leert (studie)loopbaanbegeleiders, docenten, studieadviseurs en mentoren werken met haar Ikigai methode en speciaal ontwikkelde kaartenset. Hierdoor kun jij leerlingen of studenten helpen hun talenten en passies te ontdekken, waardoor zij betere beslissingen kunnen nemen ten aanzien van hun schoolopleiding en toekomstig beroep.

Veel leerlingen hebben last van spanningen, maar hebben vaak niet door dat deze spanningen er zijn en ervoor zorgen dat je minder goed naar jezelf luistert. Ze zijn druk en er moet van alles. Zij hebben zeker geen tijd om stil te staan en even te ademen. Toch moeten zij belangrijke beslissingen nemen over hun beroep en toekomst.

En jij kunt hen daarbij helpen. Door deze Ikigai Masterclass ‘Ontdek je Ikigai’ te doen, breidt je jouw kennis over de Japanse Ikigai geheimen voor een lang en gezond leven uit én leer je werken met de 4 Ikigai cirkels en kaartenset. Laat je inspireren tijdens deze interactieve masterclass in Amsterdam.


Wanneer is de Ikigai Masterclass?

Jullie school kan een Ikigai masterclass aanvragen voor een specifieke datum. Of jullie zijn als team welkom op mijn trainingslocatie aan het Vondelpark. Groepen maximaal 12 deelnemers.

Er is nu ook een Masterclass met open inschrijving.

Check de data hier.

Vergroot je (school)plezier met Ikigai

Ikigai betekent letterlijk je purpose of life oftewel je reden van bestaan. Het heeft te maken met het ervaren van levensgeluk. Uit onderzoek blijkt dat geluk voor 50% door je genen wordt bepaald, 10% van je geluk door de omstandigheden en 40% door bewust gedrag. Over het algemeen hebben jongeren die zich fijn voelen met hun profielkeuze of studie een positieve kijk op dingen, zien meer opties en zijn een gewaardeerde aanvulling voor hun familie of vrienden.

Dankjewel voor een hele mooie, ontspannen en inspirerende studiedag. Zowel het werken met de Ikigai kaarten als de Ikigai methode heb ik als zeer waardevol ervaren.

Isalita

Jongerenwerker diverse scholen in Rotterdam

De Ikigai teamworkshop was zeker een succes. Iedereen heeft hier echt van geleerd en vond het een leuke ochtend. Alleen maar positieve reacties!

Jamil Nargis

DUO Den Haag

Ikigai – Live your purpose

Amsterdam (bij Vondelpark)

+31628425558

Loading