Herken je dit?

 • Hebben je leerlingen en studenten steeds vaker behoefte hebben aan begeleiding bij het maken van (studie)keuzen?
 • Wil je hen op een prettige, speelse manier helpen om hun passies en talenten te ontdekken?
 • Merk je dat er geen goede methoden of tools voorhanden zijn voor vmbo, mbo of hbo onderwijs?

Ik ben Brenda Serrée, Ikigai expert en eerstegraads docent. Ik geef Ikigai masterclasses op scholen en leer (studie)loopbaanbegeleiders, docenten, studieadviseurs en mentoren werken met mijn Ikigai methode en speciaal ontwikkelde kaartenset. Hierdoor kun jij leerlingen of studenten helpen hun talenten en passies te ontdekken, waardoor zij betere beslissingen kunnen nemen ten aanzien van hun schoolopleiding en toekomstig beroep.

Veel leerlingen hebben last van spanningen, maar hebben vaak niet door dat deze spanningen er zijn en ervoor zorgen dat je minder goed naar jezelf luistert. Ze zijn druk en er moet van alles. Zij hebben zeker geen tijd om stil te staan en even te ademen. Toch moeten zij belangrijke beslissingen nemen over hun beroep en toekomst.

En jij kunt hen daarbij helpen. Door deze Ikigai Masterclass ‘Ontdek je Ikigai’ te doen, breidt je jouw kennis over de Japanse Ikigai geheimen voor een lang en gezond leven uit én leer je werken met de Ikigai cirkels en kaartenset.

Wat levert het je op?

 • keuzes voor jezelf maken
 • sneller signalen oppikken, gezonder leven
 • meer energie en vitaliteit
 • weten waarmee jij je van betekenis voelt
 • spanning omzetten in ontspanning
 • meer veerkracht
 • meer flow
 • aandacht voor het hier en NU

Laat je inspireren tijdens deze interactieve workshop voor meer energie, plezier en vervulling.


Wanneer is de Masterclass?

Jullie school kan een Ikigai masterclass aanvragen voor een specifieke datum. Of jullie zijn als team welkom op mijn trainingslocatie aan het Vondelpark. Groepen maximaal 12 deelnemers.

Vergroot je (school)plezier met Ikigai

Ikigai betekent letterlijk je purpose of life oftewel je reden van bestaan. Het heeft te maken met het ervaren van levensgeluk. Uit onderzoek blijkt dat geluk voor 50% door je genen wordt bepaald, 10% van je geluk door de omstandigheden en 40% door bewust gedrag. Over het algemeen hebben jongeren die zich fijn voelen met hun profielkeuze of studie een positieve kijk op dingen, zien meer opties en zijn een gewaardeerde aanvulling voor hun familie of vrienden.

Dankjewel voor een hele mooie, ontspannen en inspirerende studiedag. Zowel het werken met de Ikigai kaarten als de Ikigai methode heb ik als zeer waardevol ervaren.

Isalita

Jongerenwerker diverse scholen in Rotterdam

De Ikigai teamworkshop was zeker een succes. Iedereen heeft hier echt van geleerd en vond het een leuke ochtend. Alleen maar positieve reacties!

Jamil Nargis

DUO Den Haag

Ikigai – Live your purpose

Amsterdam (bij Vondelpark)

+31628425558

 128 total views,  1 views today