Willen jullie een teamworkshop organiseren? Of organiseren jullie een proeverij of festival rond thema’s als werkplezier, stressreductie, balans of vitaliteit? Dan is de Ikigai workshop gebaseerd op het Japanse Ikigai voor een lang en gezond leven heel inspirerend!

Wist je dat…

Ikigai te maken heeft met het ervaren van levensgeluk? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat geluk voor 50% door je genen wordt bepaald, 10% van je geluk door je omstandigheden en 40% door bewust gedrag. Medewerkers kunnen hun gevoel van geluk dus verhogen door zich bewust te worden van hun werkgeluk. Want wat ervaren zij als geluk en hoe kunnen zij hun gedrag aanpassen? Dat is fijn voor werknemers zelf, maar ook goed voor jullie als organisatie. Over het algemeen hebben mensen die zich fijn voelen met hun werk een positieve kijk op dingen, zien meer opties, genieten meer en zijn een gewaardeerde aanvulling in hun team.

Ikigai expert Brenda Serrée

Ik ben Brenda Serrée. Als Ikigai expert heb ik al veel online en live Ikigai workshops gegeven bij gemeenten, zorginstellingen, hogescholen en commerciële bedrijven. Mijn doel om mensen te inspireren goed voor zichzelf te zorgen, zodat er een betere werk- en privébalans komt. En mensen meer energie, plezier en vervulling ervaren. Mocht het van belang zijn om te weten… ik ben eerstegraads docent, gecertificeerd DISC trainer en NOBCO geregistreerd coach.

Neem contact op om jullie wensen en beschikbaarheid te bespreken.

Brenda is CRKBO geregistreerd docent

Frisse blik op werk- en leefstijl

De Ikigai workshop is een proeverij voor bedrijven, medewerkers en leidinggevenden die een frisse blik willen werpen op hun leefstijl en manier van werken. Voor mensen die geïnspireerd willen raken door de geheimen en wijsheden die Japanse eeuwelingen met ons delen. Om deze in hun eigen leven toe te passen. Hoe komt het dat Japanners op het eiland Okinawa honderd jaar tot wel 120 jaar oud worden? Wat kunnen wij van hen leren als het gaat over gezond, lang en gelukkig leven?

Vitaliteit op kantoor en bij thuiswerken

Het is goed om stil te staan bij je manier van leven en werken. Om te zien of je goed genoeg voor jezelf zorgt, zodat je energie hoog is en blij bent met wat je doet. Kennis nemen van de Ikigai geheimen en daar met deze interactieve workshop op een leuke manier over nadenken met collega’s van het werk, helpt om met plezier naar je werk te gaan. Je wordt je bewust van dingen die je graag vaker zou doen, hoe je vitaal blijft en waardoor jij je van betekenis en in je element voelt. Boek de Ikigai workshop voor bedrijven: Vitaal met Ikigai!

“Graag willen we je bedanken voor de leuke workshop, heel inspirerend en interactief! Als feedback kunnen we je het volgende meegeven: blijf zo doorgaan, positieve energie, inspiratie en heel leerzaam!!” Jojanneke – Takeda

“Wij wilden onze medewerkers kennis laten maken met de ‘Ikigai way of life‘. Het was erg leuk om onder andere in breakouts met collega’s over Ikigai te sparren. We hebben leuke dingen geleerd zoals meer kleur toevoegen aan het eten, doen wat je leuk vindt en daar niet mee stoppen op een bepaalde leeftijd – altijd in beweging blijven!” Tess – Caliber

Dankjewel voor een hele mooie, ontspannen en inspirerende studiedag. Zowel het werken met de Ikigai kaarten als het bosbad heb ik als zeer waardevol ervaren. De lunch was lekker, gezond en voedzaam…. Een zeer aangename bijkomstigheid was het zonnetje die  het helemaal afmaakte! Van mijn collega’s krijg ik ook alleen maar positieve geluiden over de dag.” Isalita – Stichting Lieff

Ikigai studiedag / Ikigai teamdag

 

Laat je inspireren tijdens deze interactieve workshop voor meer ontspanning, plezier en energie. Afhankelijk van de duur van workshop behandel ik 5 tot 10 geheimen van de Japanse eeuwelingen. Ik stem de inhoud af met de organisator, vaak de HR manager of teamleider.

Online Teamworkshop met collega’s via Zoom of Teams

Op aanvraag geef ik een online inspiratieworkshop Ikigai voor jou en je collega’s. Via Zoom of Teams komen jullie online en gaan we een uur met elkaar aan de slag. Ik maak er een leuk, interactief online teamuitje van waardoor jullie van alles te weten komen over Ikigai en hoe je dingen daarvan in jouw leven kunt toepassen. We brainstormen met elkaar hoe je Ikigai toepast op je werk, gezondheid en/of privéleven. Het leuke is dat jullie elkaar zo ook heel anders leren kennen. Vraag een offerte voor de online Ikigai workshop voor bedrijven. Ontdek Ikigai met jullie team via de button Contact hieronder. PS deze Ikigai workshop geef ik ook op locatie.

HR-medewerker Margreet van Odion over de Ikigai workshop

Dit zegt deelneemster Céline van social enterprise Webmastery: “Brenda heeft ons de online Ikigai workshop gegeven. Midden in de coronacrisis kon ons team wel de nodige inspiratie en positiviteit gebruiken. De cursus Ikigai heeft bijna iedereen uit ons team geïnspireerd en gaf de meesten onder ons weer het gevoel te weten waar je het voor doet. Brenda heeft een hele fijne energie en weet op een kwetsbare en eerlijke manier mensen te laten zoeken naar hun Ikigai. Juist op werkgebied is het belangrijk om je team hiermee kennis te laten maken. Onze mensen willen nooit meer met pensioen, want het werk dat ze dagelijks doen, doen ze met overgave en plezier. De cursus benadrukte dit op een prachtige en krachtige manier. Dank je wel!”.

Dit schrijft Isalita van Stichting Lieff (jongerenbegeleiding op scholen):

De Ikigai workshop is echt een mooie start geweest van het schooljaar. Iedereen heeft je workshop als zeer positief ervaren. Er is echt wat wakker gemaakt bij verschillende mensen.” 

“Nieuw, interessant, bewustwording, besef dat ik zelf vaker tot rust wil komen en vaker wil mediteren”, zegt Maud

“Inspiratie om weer even stil te staan bij het nu en het leven dat je leidt. En om deze momentjes ook zeker te blijven pakken”, zegt Rianne

The purpose of life is a life of purpose

Robert Byrne

Ikigai – Live your purpose

Amsterdam (bij Vondelpark)

+31628425558