Als organisatie heb je een missie en zetten jullie met elkaar iets moois in de wereld. Het welzijn van jullie medewerkers staat daarbij voorop. Misschien organiseren jullie zelfs festivals en proeverijen rond thema’s als werkplezier, stressreductie, balans of vitaliteit? Binnen het Japanse concept van Ikigai voor een lang en gezond leven zijn vitaliteit en plezier belangrijke pijlers.

Van gemeenten en zorginstellingen, tot commerciële bedrijven en hogescholen, ik heb al veel Ikigai workshops mogen verzorgen. Deze zijn zowel online als live, indoor als (deels) outdoor. Neem contact op om jullie wensen te bespreken.

Met online en live Ikigai workshops inspireer ik mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Zodat er een betere werk- en privébalans komt. De workshop Ikigai is een proeverij voor bedrijven, medewerkers en leidinggevenden die een frisse blik willen werpen op hun leefstijl en manier van werken. Voor mensen die geïnspireerd willen raken door de geheimen en wijsheden die Japanse eeuwelingen met ons delen. Om deze in hun eigen leven toe te passen. Hoe komt het dat Japanners op het eiland Okinawa honderd jaar tot wel 120 jaar oud worden? Wat kunnen wij van hen leren als het gaat over gezond, lang en gelukkig leven?

Vitaliteit op kantoor en bij thuiswerken

Het is goed om stil te staan bij je manier van leven en werken. Om te zien of je goed genoeg voor jezelf zorgt, zodat je energie hoog is en blij bent met wat je doet. Kennis nemen van de Ikigai geheimen en daar met deze interactieve workshop op een leuke manier over nadenken met collega’s van het werk, helpt om met plezier naar je werk te gaan. Je wordt je bewust van dingen die je graag vaker zou doen, hoe je vitaal blijft en waardoor jij je van betekenis en in je element voelt. Boek de Ikigai workshop voor bedrijven: Vitaal met Ikigai!

Laat je inspireren tijdens deze interactieve workshop voor meer ontspanning, plezier en energie. Afhankelijk van de duur van workshop behandel ik 3 tot 10 geheimen van de Japanse eeuwelingen. Ik stem de inhoud af met de organisator, meestal de HR manager of teamleider.

Vergroot je werkgeluk met Ikigai

Ikigai heeft te maken met het ervaren van levensgeluk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat geluk voor 50% door je genen wordt bepaald, 10% van je geluk door je omstandigheden en 40% door bewust gedrag. Medewerkers kunnen hun gevoel van geluk dus verhogen door zich bewust te worden van hun werkgeluk. Want wat ervaren zij als geluk en hoe kunnen zij hun gedrag aanpassen? Dat is fijn voor werknemers zelf, maar ook goed voor jullie als organisatie. Over het algemeen hebben mensen die zich fijn voelen met hun werk een positieve kijk op dingen, zien meer opties, genieten meer en zijn een gewaardeerde aanvulling in hun team.

Teamuitje via Zoom of Teams: online Ikigai workshop met je collega’s

Op aanvraag geef ik een online inspiratieworkshop Ikigai voor jou en je collega’s. Via Zoom of Teams pluggen jullie online in en gaan we een uur met elkaar aan de slag. Ik maak er een leuk, interactief online teamuitje van waardoor jullie van alles te weten komen over Ikigai en hoe je dingen daarvan in jouw leven kunt toepassen. We brainstormen met elkaar hoe je Ikigai toepast op je werk, gezondheid en/of privéleven. Vraag een offerte voor de online Ikigai workshop voor bedrijven. Ontdek Ikigai met jullie team via de button Contact hieronder.

HR-medewerker Margreet van Odion over de Ikigai workshop

Dit zegt deelneemster Céline van social enterprise Webmastery: “Brenda heeft ons de online Ikigai workshop gegeven. Midden in de coronacrisis kon ons team wel de nodige inspiratie en positiviteit gebruiken. De cursus Ikigai heeft bijna iedereen uit ons team geïnspireerd en gaf de meesten onder ons weer het gevoel te weten waar je het voor doet. Brenda heeft een hele fijne energie en weet op een kwetsbare en eerlijke manier mensen te laten zoeken naar hun Ikigai. Juist op werkgebied is het belangrijk om je team hiermee kennis te laten maken. Onze mensen willen nooit meer met pensioen, want het werk dat ze dagelijks doen, doen ze met overgave en plezier. De cursus benadrukte dit op een prachtige en krachtige manier. Dank je wel!”.

‘Wereldwijd is een trend te bespeuren van een nieuwe manier van leven en ondernemen waarin zingevingsvragen een nadrukkelijke rol vervullen’ – dr.ir.H. Kievit, programmadirecteur Nyenrode en promovendus Social Venturing Entrepreneurship

Wil je de Ikigai workshop uitbreiden met een leuk Ikigai presentje voor alle deelnemers? Dan heb ik diverse opties, waaronder een geschenkverpakking van de beroemde Japanse Ikigai thee, het Ikigai boek of een Ikigai mousepad. Vraag mij naar de mogelijkheden. 

Ikigai spreker op events en symposia

Jullie kunnen mij ook boeken als Ikigai spreker tijdens jullie bedrijfsevent, happinessfestival of symposium.

100%

Purpose

1000+

Deelnemers

15+

Jaar ervaring

“Nieuw, interessant, bewustwording, besef dat ik zelf vaker tot rust wil komen en vaker wil mediteren”, zegt deelneemster Maud over de online Ikigai workshop van 1 uur.

“Workshop ter inspiratie om weer even stil te staan bij het nu en het leven dat je leidt. En om deze momentjes ook zeker te blijven pakken”, zegt deelneemster Rianne over de online Ikigai workshop van 1 uur.

Ikigai – Live your purpose

Amsterdam (bij Vondelpark)

+31628425558