Workshop Ikigai voor bedrijven medewerkers en leidinggevenden een frisse blik willen werpen op hun leefstijl en manier van werken. Voor mensen die geïnspireerd willen raken door de lessen en wijsheden die Japanse eeuwelingen met ons delen. Om deze in hun eigen leven toe te passen. Hoe komt het dat Japanners op het eiland Okinawa vaak honderd jaar of wel 125 jaar oud worden? Wat kunnen wij van hen leren als het gaat over gezond, lang en gelukkig leven?

Alles doet ertoe!

Het is goed om stil te staan bij je manier van leven en werken. Om te zien of je goed genoeg voor jezelf zorgt, zodat je energie hoog is en blij bent met wat je doet. Kennis nemen van de 10 Ikigai geheimen en daar met deze workshop op een leuke manier over nadenken met collega’s van het werk, helpt om met plezier naar je werk te gaan. Je wordt je bewust van dingen die je graag vaker zou doen en die je helpen je leven betekenis te geven. Boek de Ikigai workshop voor bedrijven: Ontdek je Ikigai!

Laat je inspireren tijdens deze interactieve workshop voor meer ontspanning, plezier en energie.

Vergroot je werkgeluk met Ikigai

Ikigai heeft te maken met het ervaren van levensgeluk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat geluk voor 50% door je genen wordt bepaald, 10% van je geluk door je omstandigheden en 40% door bewust gedrag. Medewerkers kunnen hun gevoel van geluk dus verhogen door zich bewust te worden van hun werkgeluk. Want wat ervaren zij als geluk en hoe kunnen zij hun gedrag aanpassen? Dat is fijn voor werknemers zelf, maar ook goed voor jullie als organisatie. Over het algemeen hebben mensen die zich fijn voelen met hun werk een positieve kijk op dingen, zien meer opties, genieten meer en zijn een gewaardeerde aanvulling in hun team.

Teamuitje via Zoom of Teams: Online workshop Ikigai met je collega’s

Op aanvraag geef ik een online workshop Ikigai voor jou en je collega’s. Via Zoom of Teams pluggen jullie online in en gaan we twee uur met elkaar aan de slag. Ik maak er een leuk, interactief online teamuitje van waardoor jullie van alles te weten komen over Ikigai en hoe je dingen daarvan in jouw leven kunt toepassen. We brainstormen met elkaar hoe je Ikigai toepast op je werk, gezondheid en/of privéleven. Vraag een offerte voor de online Ikigai workshop voor bedrijven: Ontdek je Ikigai! voor jullie team via de button Contact hieronder.

Dit zegt deelneemster Céline van social enterprise Webmastery: “Brenda heeft ons de online Ikigai workshop gegeven. Midden in de coronacrisis kon ons team wel de nodige inspiratie en positiviteit gebruiken. De cursus Ikigai heeft bijna iedereen uit ons team geïnspireerd en gaf de meeste onder ons weer het gevoel te weten waar je het voor doet. Brenda heeft een hele fijne energie en weet op een kwetsbare en eerlijke manier mensen te laten zoeken naar hun Ikigai. Juist op werkgebied is het belangrijk om je team hiermee kennis te laten maken. Onze mensen willen nooit meer met pensioen, want het werk dat ze dagelijks doen, doen ze met overgave en plezier. De cursus benadrukte dit op een prachtige en krachtige manier. Dank je wel!”. 

Live workshop Ikigai inclusief Ikigai visionboard

Het is mogelijk om de live Ikigai workshop uit te breiden met het maken van een persoonlijk Ikigai moodboard. Een moodboard maken stimuleert het creatieve proces, wordt door zowel mannen als vrouwe nervaren als een ontspannen bezigheid, werkt verbindend bij teams en is een reflectie van de 10 geheimen op het eigen leven. Vermeld bij jouw aanvraag of deze optie gewenst is.

‘Wereldwijd is een trend te bespeuren van een nieuwe manier van leven en ondernemen waarin zingevingsvragen een nadrukkelijke rol vervullen’ – dr.ir.H. Kievit, programmadirecteur Nyenrode en promovendus Social Venturing Entrepreneurship

Ik ben ook te boeken als Ikigai spreker tijdens jullie bedrijfsevent of symposium.