Shinrin yoku bosbad 

Een Shinrin yoku bosbad geeft een verrijkende ervaring en moment van rust in de hectiek. We leven in één van de sterkst verstedelijkte landen ter wereld en zitten een groot deel van onze dag achter beeldschermen. We zijn met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur. Terwijl er de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer wetenschappelijke bewijzen zijn opgedoken voor het goede van groen. Het boek ‘Shinrin yoku, Het Japanse geheim voor beter slapen, minder stress en een gezond, gelukkig leven’ is dan ook een bestseller wereldwijd. Zij onderzochten het effect van de natuurlijke omgeving van het bos waarbij je al je zintuigen inzet om de helende kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. 

Shinrin yoku sessie 

Ik organiseer bosbaden voor teams en individuen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je gaat je onderdompelen in de natuur zonder afleiding van mobieltje, boek of iets anders. We doen meditaties, wandelen rustig en staan stil bij dingen in en om ons heen.

Ik wil je laten ervaren wat er met je gebeurt als je jezelf onderdompelt in de natuur, ook wel bosbaden of shinrin yoku genoemd. Je stressniveau daalt, je bent meer in het nu aanwezig en je hebt na afloop meer energie. Je hoeft niets te zeggen of te doen, je kunt puur zijn en rusten in het heden.

Je hoort het zachte ruisen van de wind, de bladeren knisperen onder je voeten. Je staat stil en ziet het glinsterende zonlicht op de blaadjes van de mooie bomen. Je hebt nooit eerder gezien dat er zoveel verschillende tinten groen bestaan. Je haalt diep adem en je voelt jezelf rustiger worden.

Data sessies: 

Voor teams: op aanvraag via Contactformulier.

Voor individuen: klik op de button hieronder voor data en prijs

De shinrin yoku bosbad sessie is voor jou als je:

  • behoefte hebt aan rust
  • in de natuur wilt zijn
  • veel loopt te rennen

Wanneer?

zondag 25 juni 2023 – 09.30-12.00 uur (omgeving Haarlem)

zondag 17 september 2023 – 09.30-12.00 uur (omgeving Haarlem)

 

Do What You Love!

Mijn naam is Brenda Serrée en ik stimuleer jou graag via de geheimen van Ikigai om jouw eigen Ikigai te ontrafelen. Ik weet hoe het helpt om deze helder te hebben zowel voor je leven als in je werk. Het Shinrin yoku bosbad is één van de Ikigai geheimen en werkt verstillend en kalmeert de geest. Dingen die onderhuids broeden krijg je aan de oppervlakte en vanuit kalmte bezie je jouw situatie.

“Was een mooi bosbad, Brenda!” – Janrense Noloc coach

“Het was magisch, dank je wel!”- Gisele, vertaalster

Sukura-ikigai-live-your-purpose-brenda

“Er is niets wat je kunt zien dat geen bloem is, er is niets wat je kunt denken dat niet de maan is.” Matsuo Basho

Loading