Shinrin yoku bosbad 

Een Shinrin yoku bosbad geeft een verrijkende ervaring en moment van rust in de hectiek. We leven in één van de sterkst verstedelijkte landen ter wereld en zitten een groot deel van onze dag achter beeldschermen. We zijn met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur. Terwijl er de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer wetenschappelijke bewijzen zijn opgedoken voor het goede van groen. Het boek ‘Shinrin yoku, Het Japanse geheim voor beter slapen, minder stress en een gezond, gelukkig leven’ is dan ook een bestseller wereldwijd. Zij onderzochten het effect van de natuurlijke omgeving van het bos waarbij je al je zintuigen inzet om de helende kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. 

Shinrin yoku sessie 

Ik organiseer bosbaden voor teams en individuen het liefst in urban green. Je gaat je onderdompelen in de natuur van de stad. Zonder afleiding van mobieltje, boek of iets anders. We doen meditaties, wandelen en staan stil bij de dingen die er voor jou echt toe doen. Wanneer mogelijk gebruik ik ook van de hangmatten of yogamatjes om een diepe, intense rust te ervaren. Het is ook mogelijk om Shinrin yoku bosbad te organiseren in duingebied.

Je hoort het zachte ruisen van de wind, de bladeren knisperen onder je voeten. Je staat stil en ziet het glinsterende zonlicht op de blaadjes van de mooie bomen. Je hebt nooit eerder gezien dat er zoveel verschillende tinten groen bestaan. Je haalt diep adem en je voelt jezelf rustiger worden.

Ik ga je laten ervaren wat er met je gebeurt als je jezelf onderdompelt in de natuur, ook wel bosbaden of shinrin yoku genoemd. Je stressniveau daalt, je bent meer in het nu aanwezig en je hebt na afloop meer energie. Je hoeft niets te zeggen of te doen, je kunt puur zijn en rusten in het heden.

De natuur zelf ervaren?

Op aanvraag.

De shinrin yoku bosbad sessie is voor jou als je:

  • veel loopt te rennen zonder stil te staan bij wat jou vervulling geeft
  • handvatten wilt voor meer energie in je dagelijkse leven
  • voelt dat je energie lekt
  • je nieuwe focus wilt bepalen

Inspirerende artikelen over Shinrin yoku vind je op

Shinrin yoku bosbad voor een goede gezondheid – Paradijsvogels Magazine

Bosbaden, kopje onder in de natuur – Flow

Neem een bosbad – Happinez magazine

Een scepticus probeert een bosbad uit – National Geographic

Do What You Love!

Mijn naam is Brenda Serrée en ik coach jou of je team graag via de geheimen van Ikigai om jouw eigen purpose of life te ontrafelen. Ik weet hoe het helpt om deze helder te hebben zowel voor je leven als in je werk. Het Shinrin yoku bosbad werkt verstillend en kalmeert de geest.

Dingen die onderhuids broeden krijg je aan de oppervlakte en vanuit kalmte bezie je jouw situatie. Of dat nu voor je werk is of privé, een shinrin yoku ervaring is een weldaad voor je mind en lichaam.

“Er is niets wat je kunt zien dat geen bloem is, er is niets wat je kunt denken dat niet de maan is.” Matsuo Basho

Sukura-ikigai-live-your-purpose-brenda