Waarom Ikigai?

De Spaanse schrijvers Hector Garcia en Francesc Miralles inspireren wereldwijd miljoenen mensen met hun boeken over Ikigai, het Japanse concept voor een lang en gezond leven. Niet voor niets worden wij in het Westen geïnspireerd door de Japanse eeuwelingen op het eiland Okinawa waar de natuur, beleving van tijd en voeding heel anders is.

Ik denk dat het tijd is om te reflecteren op onze eigen manier van leven. Vooral als je je herkent in onderstaande vragen:

  • Denk je weleens Later als ik …, dan…?
  • Stel je dingen uit die je naast je werk ook leuk vindt?
  • Lijkt het je fijn om nu al met pensioen te gaan?
  • Vraag je je af of dit het is?

10 Ikigai geheimen

Door de 10 Ikigai geheimen voor een lang en gezond leven die deze schrijvers optekenden in diverse boeken, te leggen over onze eigen leef- en werkstijl, kunnen we tijdig nadenken over het aanbrengen van kleine en grote veranderingen. Zodat we met plezier (blijven) werken en ons leven een betekenis geven.

Geef je leven betekenis!

Want het grootste Ikigai geheim houdt in dat je kiest voor een leven met vervulling. Dat je onderzoekt wat jouw leven zinvol maakt en waarom je met een blij gevoel aan de dag begint.

Voor Inspirerend Leven schrijf ik als Ikigai expert over de geheimen van Ikigai. Lees hier het artikel De Japanse geluksfilosofie Ikigai: ontdek de zin van jouw bestaan door Brenda Serrée. Lees dit artikel om een goede introductie op Ikigai te krijgen.

Mijn naam is Brenda Serrée. Ik ben 15 jaar geleden in mijn eigen zoektocht naar een betere gezondheid geduikeld na een ingrijpende ziekte. Het boek over Ikigai dat ik cadeau kreeg, heeft mij een laatste zetje gegeven. Ik paste mijn manier van leven en werken zodanig aan dat ik nu volledig hersteld ben.

Bekijk de video op mijn Youtube-kanaal: https://youtu.be/XPIEWUMGdCY. Mis mijn volgende Ikigai video’s niet, abonneer je op mijn Youtube-kanaal en klik op de Bel.

Ikigai spreker bij organisaties

Niet eerder werkte ik met zoveel energie en plezier. Mijn kennis en ervaringen deel ik graag met iedereen die met een frisse blik naar het leven of naar hun branding wil kijken. Om bewust te kiezen voor een vervullende manier van werken en leven. Kortom, Ikigai houdt je gezond, blij en vitaal.

Nodig mij uit als Ikigai spreker voor een inspirerende workshop of om te spreken tijdens jullie event of symposium. Een workshop kan ook online via Zoom en Teams.

Luister naar de podcast door Alex Lie Hap- Po waarin hij mij een uur lang alles vraagt over Ikigai en waarom dat juist nu in corona tijd kan helpen voor meer balans in je werk en je leven. Nu gratis te beluisteren tijdens het High Impact Business Event.

Ben je ondernemer of coach en zoek je verdieping of ben je nieuwsgierig naar Ikigai? Kijk dan bij de workshops met open inschrijving.

Ben je journalist en voor een artikel of uitzending op zoek naar informatie over Ikigai of Shinrin yoku? Klik hier.