Wat is Ikigai coaching?

Allereerst wil ik je eerst vertellen over Ikigai. De Spaanse schrijvers Hector Garcia en Francesc Miralles inspireren namelijk wereldwijd miljoenen mensen met hun boeken over Ikigai, het Japanse concept voor een lang en gezond leven. Zij interviewden Japanse eeuwelingen op het eiland Okinawa waar de natuur, beleving van tijd en voeding heel anders is. Deze mensen worden heel oud, maar op een vitale en blije manier. Zij leven hun Ikigai oftewel hun purpose of life. Daar kunnen wij iets van leren, dacht ik. Daarom heb ik een unieke coachtool gemaakt die ik gebruik om jou te coachen om jouw Ikigai ook te ontdekken.

Waarom Ikigai coaching?

Ik denk dat het tijd is om te reflecteren op onze eigen manier van leven. Vooral als je je herkent in onderstaande vragen:

  • Denk je weleens Later als ik …, dan…?
  • Stel je dingen uit die je naast je werk ook leuk vindt?
  • Lijkt het je fijn om nu al met pensioen te gaan?
  • Vraag je je af of dit het is?

Geef je leven betekenis!

Met Ikigai coaching kies je voor een leven met vervulling, voor datgene wat jij belangrijk vindt. Je onderzoekt wat jouw leven zinvol maakt en hoe jij met een blij gevoel aan de dag begint.

Voor Inspirerend Leven schrijf ik als Ikigai expert over de geheimen van Ikigai. Lees hier het artikel De Japanse geluksfilosofie Ikigai: ontdek de zin van jouw bestaan door Brenda Serrée. Lees dit artikel om een introductie op Ikigai te krijgen.

Mijn naam is Brenda Serrée. Ik ben 18 jaar geleden in mijn eigen zoektocht naar een betere gezondheid geduikeld na een ingrijpende ziekte. Het boek over Ikigai dat ik cadeau kreeg, heeft mij een laatste zetje gegeven. Ik paste mijn manier van leven en werken zodanig aan dat ik nu volledig hersteld ben.

Bekijk de video op mijn Youtube-kanaal: https://youtu.be/XPIEWUMGdCY. Mis mijn volgende Ikigai video’s niet, abonneer je op mijn Youtube-kanaal en klik op de Bel.

Luister naar het interview door Mevrouw Cha waarin Linda mij een uur lang alles vraagt over Ikigai en waarom dat juist nu in corona tijd kan helpen voor meer balans in je werk en je leven. Nu gratis te beluisteren. Of luister naar de podcast met tv-presentatrice Irene Moors of acteur/kunstenaar Peter Faber. Allemaal inspiratie voor een leven met Ikigai. Speciaal voor jou.

Loading