Van je hobby je werk maken?

498 Views

“Het begon als amateuristische site en nu leef ik ervan”

Ikigai podcast met journalist en wereldreiziger Eric Wendel

In 2016 begon hij een hobbysite waar hij als fervente reiziger al zijn verhalen op kwijt kon. Soms organiseerde hij ook live bijeenkomsten waarop reizigers ervaringen met elkaar konden uitwisselen. Van beroep was Eric journalist en de reissite deed hij ‘erbij’.

Totdat hij het gevoel had dat hij niet deed waar hij echt blij van werd. De journalistiek vond hij leuk, maar veel liever werkte hij aan de site. Zo ontstond de wereldreizigersclub.nl en bouwde hij een team om zich heen van schrijvers die content aanleverden. Inmiddels trekt de site 100.000 bezoekers per maand en kan hij ervan leven.

Natuurlijk is er ook tegenslag, zoals in het leven van elke ondernemer. Interessant is om met een Ikigai blik te kijken naar hoe Eric met tegenslag omgaat. En wat zijn zijn toekomstplannen? Al met al is ons gesprek interessant geworden en hoor je het verhaal van Eric over hoe hij van zijn hobby zijn werk maakte. Over zijn Ikigai en positieve blik op het leven. Een voorbeeld van Do what you love!

Zorg dat de tijd jou niet ontglipt.
Maak ruimte om jouw Ikigai te ontdekken.
Geef aandacht aan wat jou voedt
Je hebt elke dag de kans om hiermee te beginnen.
Lees ook dit blog over Shinkansen en kleine stapjes maken richting jouw doel.

Bekijk het video-interview op mijn Youtube-kanaal: https://youtu.be/IE1CJggvRT0

Een openhartig Ikigai interview met diepgang over de geheimen vanuit Japan voor een lang, gezond en gelukkig leven. Wat helpt Eric? Ontdek het in deze podcast.


Wil je aan de slag met jóuw eigen Ikigai? Meld je aan voor een gratis Ikigaigesprek en we kijken welke route voor jou geschikt is. Maak ruimte voor wie jij ten diepste bent.

Hartelijke groet, Brenda Serrée,

Ikigai spreker & coach

Loading