Ruimte voor schoonheid

447 Views

Laten we ruimte maken voor schoonheid

Stadsdichter Gershwin Bonevacia

Precies een jaar geleden, op 5 juni, stond ik in de stromende regen voor het Van Gogh Museum. Het was de eerste dag dat het na de lockdown weer open mocht. Ik had van tevoren mijn ticket geboekt en stond te popelen. Hoewel ik in mijn hoofd een ander plaatje van dit moment had gemaakt en niet met regenjas aan in de kou, kon het mij niet deren. Ik had zin om de kleuren en schilderijen van Vincent van Gogh weer in te ademen. Nu is het een jaar later en mag het museum weer open. Na veel te lang gesloten te zijn. En ons kunstliefhebbers weg te houden van waar wij collectief van genieten.

Voeding voor de ziel. Dat is het voor mij. Ik weet welke dingen mij vervullen en voeden. Een uurtje museum is genoeg. Dat stroom ik van inspiratie, flow en intens geluk. Ik neem op de koop toe dat het mij ook vermoeid. Gisteren had ik weer een kaartje, dat begrijp je. Deze momenten moet je zelf creëren en vastpakken. Kijk hier naar het hele gedicht dat stadsdichter Gershwin Bonevacia voordroeg. Kippenvel.

Wat is het dat jou zo vervult dat je tijd, mensen en werk vergeet? Dat je je onderdompelt in schoonheid, in het moment, dat je bent in plaats van doet? Steeds vaker neem ik jullie bij coachingssessies mee naar wie je in essentie bent, naar jouw Ikigai. Soms ben je daar vanaf geraakt en bepalen omstandigheden en setting wat je doet en waar je gedachten zijn. Ik weet als moeder van een levendig gezin goed dat als je jouw innerlijke schatten niet bewaakt, je al je tijd, energie en geld aan anderen besteedt.

Maar dat is niet de ZIN van het leven.
Laat je energie stromen, vul je met wat jou ten diepste vervult.
Schenk elke dag aandacht – al is het even – aan wat telt voor jóu.
Iedereen is uniek en heeft eigen drijfveren.
Leg die van jou bloot en weet waaraan je aandacht schenkt.

Ikigai gaat om creativiteit, inspiratie en verbinding.
niet over geld, succes of bezit.
Ikigai gaat over gezondheid, je vrienden zien,
je reden van bestaan leven. Passie in je leven.

Zorg dat dat je niet ontglipt.
Maak ruimte om jouw Ikigai te ontdekken.
Weet dat ik besta
om je daarmee te begeleiden.

Heb je interview deel 3 met Irene Moors gemist? Het was wederom prachtig!

Bekijk de video op mijn Youtube-kanaal: https://youtu.be/yZVkvrRv4No

Brenda: “En wat helpt je om in het Nu te zijn? Want je hebt denk ik ook wel de neiging om snel te zijn.

Irene: “Wat altijd enorm helpt is even achterom kijken en tevreden zijn met wat er allemaal is geweest.”

Een openhartig Ikigai interview met diepgang over de geheimen vanuit Japan voor een lang, gezond en gelukkig leven. Wat helpt Irene? Ontdek het in deel van het interview


Wil je aan de slag met jóuw eigen Ikigai? Meld je aan voor een gratis Ikigaigesprek en we kijken welke route voor jou geschikt is. Maak ruimte voor schoonheid en voor wie jij ten diepste bent.

Hartelijke groet, Brenda Serrée, Ikigai expert

Loading