Connect met Ikigai – Live your purpose

Stuk voor stuk bijzondere Ikigai interviews om naar te luisteren. Over zingeving, ondernemen, gezondheid en ontspanning. Scroll naar beneden.

De zoektocht naar mijn Ikigai
De zoektocht naar mijn Ikigai
– hypnotiseur Monique

In deze Ikigai podcast praat ik met hypnotiseur Monique Tenthof van Noorden (Omnia Hypnose). Haar Ikigai, levenslust en vitaliteit werken aanstekelijk. Ik ga met haar in gesprek over haar carrièreswitch, de reacties van haar omgeving, doorzetting, energie en Ikigai.

Monique staat ook in The Optimist met een mooi artikel waarin zij tips geeft om positieve gedachten te hebben. Klik hier.

Jij kunt het verschil maken - David de Kock 365dagen
Jij kunt het verschil maken
– David de Kock 365dagen

In deze Ikigai podcast praat ik met David de Cock van 365dagensuccesvol. Dit succesvolle platform voor persoonlijke groei startte hij 10 jaar geleden samen met Arjen Vergeer. Hun motto: ‘Samen maken we van Nederland het gelukkigste land van de wereld’. Wij kwamen erachter dat we ieder een andere invulling geven aan het woord Ikigai. Luister naar ons gesprek over Ikigai in alle facetten en hoor de bevlogenheid van David over levensgeluk en zijn missie.

Maak van je hobby je werk
Dr Kleipool over Ikigai, levenskracht en natuurgeneeskunde

Dr Kleipool is natuur- geneeskundig arts. Ik praat met hem over Ikigai, levenskracht en natuurgeneeskunde. Geloof jij in preventief voor jezelf zorgen, de kracht van natuur & je gedachten en je altijd blijven ontwikkelen?

Kijk dan snel naar het interview op Youtube:

Ontdek je Ikigai als medewerker of ondernemer
Jouw Ikigai als medewerker

Brenda Serrée, Ikigai spreker en coach, inspireert met video-interviews en podcasts over het beroemde Japanse concept Ikigai voor een lang en gezond leven.

Zij gunt het iedereen om vanuit je Ikigai bij te dragen aan een mooiere wereld en om dat te vinden waardoor jij je vervult en blij voelt.

Van je hobby je werk maken
Maak je hobby je werk

Hoe? Dat hoor je In deze podcast met journalist en wereldreiziger Eric Wendel, oprichter van de Wereldreizigersclub.nl met maandelijks 100.000 bezoekers.
Zijn ambitie: 1 miljoen bezoekers per maand!
Veel luisterplezier en inspiratie!

Ochtendrituelen en Ikigai
Ochtendrituelen en Ikigai

Lienke de Jong’s boek Dear good morning is een bestseller. Zij heeft een community met 200.000 mensen. Zij neemt de ochtend als basis voor je levensverhaal, luister snel naar wat zij daarmee bedoelt, naar haar Ikigai en haar visie op ondernemen & gezondheid.

Ikigai - De Japanse leer die zorgt voor balans


Jeroen leeft zijn Ikigai
met zijn koffiebedrijf

Jeroen legt Ikigai aan de basis van zijn bedrijf. Ikigai is als een filter over zijn activiteiten. Benieuwd naar Jeroen’s manier van ondernemen? Luister snel:

Wat is Ikigai?
Ikigai interview met
Irene Moors #3

Ikigai interview deel 3 met Irene Moors over:
veerkracht,
gezonder eten, energievreters en multitasken.

Ikigai - De Japanse leer die zorgt voor balans
Ikigai interview #1 presentatrice Irene Moors

Onlangs interviewde ik Irene Moors over hoe zij haar leven vervulling geeft en gezond blijft. In deel 1 van dit openhartige gesprek vertelt Irene over Ikigai, corona, stress en zingeving.

Wat is Ikigai?

Ikigai interview met
Irene Moors #2

In deel 2 van het gesprek met Irene Moors vertelt zij over haar nieuwe passie voor presentatiecoaching, over kijken waar je energie van krijgt, over Leven in het Nu en over Flow.

Ikigai - De Japanse leer die zorgt voor balans
Introductie Wat is Ikigai?

Brenda Serrée, Ikigai spreker en trainer, geeft in deze video een introductie op wat Ikigai is. Als het Japanse Ikigai concept nog nieuw voor jou is, start dan met het bekijken van deze video. over Ikigai voor een lang en gezond leven.

Wat is Ikigai?

Wat is Ikigai?

Theesommelier Linda van Mevrouw Cha interviewt Ikigai expert Brenda Serrée. Wat is Ikigai en hoe vind je je eigen Ikigai?
01:24 Wat is Ikigai 02:00 Hoe vind je je Ikigai? 04:21 Wat zijn de 5 cirkels van Ikigai?

Ikigai - De Japanse leer die zorgt voor balans
Ikigai – De Japanse leer die zorgt voor balans

Dé podcaster van Nederland, Alex Lie Hap-po, interviewt Brenda Serré over hoe jij je beste leven kunt leiden. Niet voor niets worden wij in het Westen geïnspireerd door de Japanse eeuwelingen op het eiland Okinawa waar de natuur, beleving van tijd en voeding heel anders is. Het is tijd om goed naar jezelf te kijken. Dit zijn enkele highlights:
01:39 – laat je cellen dansen!
03:30 je van betekenis te voelen
05:00 – je ervaringen
07:00 – een nieuw pad
07:48 – je levendiger voelen
08:00 – belang van kleine stappen zetten
11:48 – Ikigai kan per levensfase verschillen
14:30 – hoe kom je nou achter je ikigai?
20:48 – de ratrace van dat het steeds leuk moet zijn
21:48 – rustiger aan doen
22:00 – multitasken versus 1 ambacht hebben
26:00 – mist in je leven (en je lijf)
31:00 – wat voor kind was jij?
30:00  dingen uitproberen
36:00 – al die stempels en hokjes
39:00  wat is uniek aan jou?
41:48 – eng! overtollige medewerkers
43:00 – niet op 1 paard wedden
51:00 – pauze inlassen
56:00 jouw tegenstanders

Wat maakt jou rijk?
Theesommelier Linda over Japan, thee en Ikigai


Brenda Serrée interviewt theesommelier Linda over Ikigai, haar passie voor thee en waarom Japanners hun thee slurpen. Linda is eigenaresse van Mevrouw Cha, een verfrissend concept rond thee uit verre landen. Linda vertelt gepassioneerd over hoe zij theesommelier werd, over wat leven licht en leuk maakt, over haar theereis naar Japan en haar fantastische toekomstdroom. Weet jij waarom in veel culturen uitbundig wordt gesmakt bij het thee drinken? Je hoort het in deze Ikigai podcast van Brenda Serrée met Linda Appelman.
 

Ikigai - De Japanse leer die zorgt voor balans
Ikigai bij burnout en stress


Mieke Maat is stress en burn-out expert en publiceert veel (video)tips op dit gebied. Zij is voorbeeld als het gaat om op je eigen manier consistent publiceren op Linkedin. Onlangs interviewde zij mij voor een podcast over Ikigai. Want je Ikigai verhelderen kan helpen om jezelf bij stress of burn-out weer op te laden en meer energie en vreugde te ervaren in je leven en/of werk

Wat maakt jou rijk?
Wat maakt jou rijk?


Podcaster Cat Calnot van www.rijkemeisjes.nl interviewt Brenda Serré over Ikigai en zinvol leven. Over geld, aannames over geld, dromen, inspiratie, mijn Ikigai en wat ik iedereen wens.  

Lees mijn meest recente Ikigai blogs:

Loading