De kracht van imperfectie

612 Views

De schoonheid van het imperfecte

Genieten van schoonheid. Schoonheid zit in kleine en grote dingen. Het is maar net of we het willen zien. De tijd nemen om ernaar te kijken. Om écht te kijken.

Wabi sabi is het Japanse concept van het imperfecte waarderen. Met hun wabi sabi wijsheid leren ze ons de schoonheid te zien van de vergankelijke, veranderende en imperfecte aard van alles wat ons omgeeft. In plaats van schoonheid te zoeken in het volmaakte, moeten we haar juist zien in het onvolmaakte, in het onvoltooide. Vandaar dat een Japanner een onregelmatig gevormd kopje met een barst in het midden waardeert.

Heb jij momenteel ook een voorwerp waarvan je de imperfectie juist prachtig vindt? Deel het op mijn Instagram pagina (klik op het plaatje hieronder) #ikigai #wabisabi

Mede door het Ikigai geheim van wabi sabi en de andere Ikigai wijsheden op mijn eigen leven toe te passen, heb ik grote en kleine stappen gezet om mij blijer, energieker en van betekenis te voelen. Ik voel duidelijk waarom ik graag aan een nieuwe dag begin. Ook gedurende de dag helpt het mij om het leven te leiden dat mij vervult. En nogmaals, dat zit eerder in kleine dingen dan in grootse.

Jou gun ik dit ook om dit voor jezelf helder te hebben. Waardoor laadt jij op in plaats van leeg te lopen? Waaraan schenk je aandacht en wat laat je aan je voorbij gaan? Vooral als je momenteel minder energie hebt dan je lief is of als je aandacht veel kanten op gaat, nodig ik je uit om een kijkje te nemen op mijn Ikigai – Live your purpose site. Niets komt voor niets en alles komt op het juiste moment. Ook niet mijn bericht over wabi sabi.

Doe mee op 5 maart 2021
Op 5 maart geef ik de Vind je Ikigai workshop die je live of via livestream vanaf huis kunt meedoen. We gaan dan kijken naar welke inzichten vanuit Ikigai met jou resoneren om ook stappen te zetten naar een lichter en betekenisvol leven. Wacht niet te lang met reserveren. Vanwege corona is er voor de live workshop beperkt plaats.

‘Ik vond de workshop erg inspirerend en je input zeer waardevol. Het is inderdaad belangrijk dat je datgene doet waar je van houdt en wat je blij maakt. Ik heb zowel privé als zakelijk al veel aangepast zodat ik meer vervulling voel. Daar was ik na zoveel jaar echt aan toe. Meer leven en werken op een manier waar ik blij van word. En niet zoals anderen van mij verwachten of die bij mijn functie passen.’ Marijke – teamleider zorginstelling, deelnemer Ikigai workshop.

Hartelijke groet, Brenda Serrée

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *