494 Views

Wat als voor jou de zon nu even niet schijnt?

Soms heb je een periode in je leven dat je het even niet weet. Je voelt je niet in je hum, maar kunt er de vinger niet precies opleggen. Wat is er nu dat niet lekker loopt? Het leven kabbelt voort en op zich gaat het goed. Maar toch? Het kan je energielevel behoorlijk naar beneden halen als je maar wat doet zonder veel vervulling.

Zelf had ik ruim twee jaar geleden zo’n periode.
Misschien begon het al eerder zonder dat ik mij daarvan bewust was. Het leven liep z’n gangetje en ik deed mijn best om mijn werk te doen, vrienden te zien en mijn gezin te verzorgen. Toch miste ik echte voldoening. De enige echt vervullende momenten leken wel die twee uurtjes schilderles per week. En dan was ik nog in staat om die te laten vallen voor iets anders dat ‘moest’ en voor ging. Ik voelde wel dat het anders moest. Maar hoe dat was de vraag.

Misschien herken jij dit gevoel ook wel. Je hebt een baan die je prima doet en je vindt je werk best leuk. Je zorgt goed voor je gezin en het komt niemand aan iets te kort. Maar hoe zit het met jezelf? Je mist me-time en het gevoel van passie. Hoe kom je weer aan energie en stap je uit de sleur?

Wat mij enorm heeft geholpen is ondermeer het zoeken naar een bijbaan. Ik voelde zo dat ik onderdeel wilde zijn van een team en mij wilde inzetten voor een mooie organisatie die zich inzet voor het goede doel. Ook verdiepte ik mij in Ikigai en de 10 wijsheden voor een lang en gezond leven.

Mede door deze 10 wijsheden op mijn eigen leven toe te passen, heb ik grote en kleine stappen gezet om mij blijer, energieker en van betekenis te voelen. Ik voel duidelijk waarom ik happy aan een nieuwe dag begin.
Jou gun ik dit ook. Ik nodig je uit om een kijkje te nemen op mijn Ikigai – Live your purpose aanbod en wil jij ook met Ikigai verdieping geven aan je leven verdieping. Niets komt voor niets en alles komt op het juiste moment. Ook niet mijn bericht over Ikigai.

Doe mee op 2 december 2020
Op 2 december geef ik de Vind je Ikigai workshop die je live of via livestream vanaf huis kunt meedoen. We gaan dan kijken naar welke inzichten vanuit Ikigai met jou resoneren om ook stappen te zetten naar een lichter en betekenisvol leven. Wacht niet te lang met reserveren. Vanwege corona is er voor de live workshop beperkt plaats.

‘Ik vond de workshop erg inspirerend en je input zeer waardevol. Het is inderdaad belangrijk dat je datgene doet waar je van houdt en wat je blij maakt. Ik heb zowel privé als zakelijk al veel aangepast zodat ik meer vervulling voel. Daar was ik na zoveel jaar echt aan toe. Meer leven en werken op een manier waar ik blij van word. En niet zoals anderen van mij verwachten of die bij mijn functie passen.’ Marijke – teamleider zorginstelling, deelnemer Ikigai workshop.

Hartelijke groet,

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *